• Binnen 10 werkdagen geïnstalleerd
 • De beste & meest complete prijs
 • Persoonlijk en gratis advies voor iedere laadwens

Vloot Laden

LAADOPLOSSINGEN VOOR VLOOTMANAGEMENT

Rijdt uw team of rijden uw werknemers elektrisch? Steeds meer bedrijven stappen over op een elektrische vloot voor bedrijfsvoering. Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee. Het voeren van elektrische voertuigen vraagt om laadoplossingen naar de situatie per bedrijf.

Bij Autoladen.nl leveren wij ook totaal oplossingen voor het bedrijfsleven dat hen wagenpark met de tijd mee willen laten groeien.  Onze slimme laadoplossingen bieden al uw werknemers het gemak van laden op locatie. Wij vinden voor elke situatie een passende oplossing afhankelijk van wat passend is voor het bedrijf aan de hand van abonnement kosten, prijs, commercie, aansluiting en speciale factoren.

OVERZICHTELIJK VERBRUIK

Rijden op stroom is gemakkelijk overzichtelijk te maken per lader of per laad pas. De softwear in de backoffice verwerkt deze informatie automatisch in een programma dat gemakkelijk uit te lezen is. Dit geeft informatie over verbruik en kosten, gesplitst naar wens of als overzicht voor het geheel.

Uw bedrijfsvloot laten laden met de laadoplossingen van Autoladen.nl? Onderaan dit artikel vind U een contactformulier, wij helpen u graag verder!

Elektrisch versus benzine of diesel

Naast de voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van het milieu, is het ook goedkoper dan traditionele brandstof. Maar hoe zit dat precies?

Rekenvoorbeeld

Elektriciteit is per Kilometer veel goedkoper dan benzine of diesel. Tegenwoordig wordt de prijs van brandstof kunstmatig hooggehouden door het gelimiteerde aanvoer. Bij een tankstation kost een liter benzine gemiddeld 1.748 euro en een liter diesel 1.384 (Mei, 2021). Gemiddeld rijdt een benzine auto 1:12 en een diesel 1:17.

De prijzen van stroom voor een elektrische auto lopen sterk uiteen, sterker procentueel gezien dan traditionele brandstof. Zo kost de stroom in een openbare laadpaal al op tot 0,80 cent per KWH bij een DC Lader(uitleg DC/AC; https://autoladen.develop.code-blauw.nl/welke-auto-past-bij-welke-lader/), die laten we voor deze vergelijking buiten beschouwing. Andere openbare laadpalen met AC stroom lopen op tot 0,61 euro per KWh, voor dit rekenvoorbeeld nemen we een gemiddelde openbaar laadpaal tarief van 0,41 euro per KwH. De gemiddelde prijs per KwH uit eigenstroom voorziening is 0,23 euro.

Kosten per eenheidVerbruik 100kmKosten per 100km
Openbare laadpaal€ 0,4115 Kwh€ 6,15
Eigen laadpaal€ 0,2315 Kwh€ 3,45
Benzine€ 1,758,2 L€ 14,35
Diesel€ 1,385,9 L€ 8,14

In combinatie met zonnepanelen is de prijs per 100 gereden kilometers natuurlijk nog lager.

Vanzelfsprekend is er een verschil in de infrastructuur. Bij traditionele brandstof zijn er geen kosten verbonden aan de aanleg van een tankstation. Voor een eigen laadpaal zijn er wel kosten verbonden bij de aanleg. De kosten verschillen per situatie en zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Doorgaans zijn de kosten voor een eigen laadpaal plus installatie tussen de 1.000 en 1.500 euro inclusief loadbalancing.

8,14 – 3,45 = 4,69. 1250 / 4.69 x 100 = 26.652 kilometer

Bij een gemiddelde aanleg en aanschaf kosten van een laadpaal begint het profijt al vanaf 26.652 kilometer als je een diesel auto met een elektrische auto vergelijkt. Voor vele bedrijfsvloten is dit al binnen 1 jaar.

Elektrisch rijden niet automatisch goedkoper

De prijzen voor het opladen van een elektrische auto of ander voertuig verschillen nogal per locatie. Zo vraagt een snellader met DC stroom 0,60 euro per Kwh, een openbare laadpaal 0,41 euro per Kwh en een laadpaal in eigen beheer 0,23 euro per Kwh. Voor bedrijven die meer stroom gebruiken kan een laadpaal in eigen beheer nog voordeliger zijn. Vaak zullen veel stroom gebruikende bedrijven een lagere prijs per Kwh kunnen realiseren vanwege hen bestaande stroom abonnement. Als EV rijders vooral aan openbare laadpalen opladen, komen de prijzen van elektrisch rijden en diesel rijden behoorlijk bij elkaar in de buurt. Met een laadpaal in eigen beheer en het plannen van uw rit kan er dus een hoop kosten bespaard worden.

Onduidelijke kosten

Bij infrastructuur voorzieningen als tankstations staan altijd duidelijk de prijzen aangegeven. Bij een publieke laadpaal, alsmede een snellader is dit vaak niet of nauwelijks inzichtelijk. Het feit dat deze prijzen daarbij ook nog eens verschillen per locatie, aanbieder en abonnement maakt dat vele EV rijders door de bomen het bos niet meer zien.
De kosten voor het laden bij openbare laadpalen zal ook achteraf van uw rekening worden afgeschreven. Dit maakt de situatie met openbare laadpalen nog minder overzichtelijk voor gebruikers zonder een gekoppeld rekening overzicht. Die zullen pas aan het einde van elke maand inzichten krijgen in welke bedragen zij hebben besteed pet laadoplossing.

Ook interesse gekregen in onze oplossingen voor elektrisch vloot management? Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons voor een afspraak!

N.b. Deze prijzen zijn gebaseerd op Autoladen.nl ervaren situaties. Elke stroom situatie is anders, en dus zijn alle prijzen indicatie.

  Uw gegevens


  MeneerMevrouwAnders
  Straat

  Huisnr.

  ParticulierZakelijk


  Om een goede inschatting te kunnen maken, kunt u foto's meesturen van uw situatie. Onze voorkeur gaat uit naar het bezoeken van uw locatie.

  Overig  Winkelmand
  There are no products in the cart!
  Continue Shopping