08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: 1 min

Groeiende vraag naar laadpalen op locatie

Home / Blog

Steeds meer automobilisten kiezen voor het gemak van elektrisch rijden. Elektrische personenauto?s ondervinden weinig tot geen problemen en opladen is een fluitje van een cent. Momenteel staan er al meer dan 80.000 publieke laadpunten in Nederland (Gemeten begin 2021; ANWB), en dat aantal stijgt nog dagelijks. EV- rijders zoeken bijna altijd als zij parkeren een laadpaal op. Zo kunnen ze zo vol geladen mogelijk op weg gaan. Het overgrote deel van de automobilisten laat zelfs het batterijpercentage alleen onder de 50 procent komen bij lange afstandstrips of wanneer opladen niet mogelijk is. Ook de rijders die thuis een laadmogelijkheid hebben, laden het liefst zo veel mogelijk op.
Kortom: nagenoeg alle elektrische rijders zoeken voor hun bestemming en reis naar gemakkelijke plekken om op te laden.

Man stekker elektrische auto

Een laadpaal als USP

De combinatie van meer aanbod, meer vraag en een steeds hoger niveau van faciliteiten maakt dat het voor ondernemingen ook steeds belangrijker wordt om laadpalen aan te bieden. Een oplaadplek is niet langer een ?leuk om te bieden service?. De kans is steeds groter dan je medewerker, klant of gast aan komt rijden in een elektrische auto. Elektrisch laden faciliteren valt dus ook onder het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving en gastvrijheid.

Een laadpaal als verdienmodel

Laadpalen bieden automatische verrekenprogramma?s waarmee een ondernemer of eigenaar van de laadpaal aan de paal kan verdienen. Zo kan een vaste prijs per kWh worden gevraagd, en daarop verdiend worden. Door een hogere prijs voor laden te vragen dan waarvoor je de stroom inkoopt.?

 

Kortom; de toekomst begint nu!

Het kiezen van een bestemming gaat voor bijna alle EV-rijders al gepaard met de vraag of er een laadmogelijkheid beschikbaar is. Zolang het aantal EV-rijders blijft stijgen, zullen er meer en meer bestemmingen gekozen worden op basis van de beschikbaarheid van stroom. Alle ondernemingen moeten eigen laadpalen gaan aanbieden in de toekomst om competitief te blijven, aan de behoeftes van klanten te blijven voldoen en om de toekomst van vervoer te omarmen. Daarnaast is het cre?ren van een secundaire inkomstenpost voor elke ondernemer een mooie bijkomstigheid.

Start binnen 10 werkdagen met jouw laadpaal

Er is nooit een mooier moment om te starten met laadpalen dan vandaag. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.