08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: 1 min

5x elektrisch rijden: de mobiliteit van de toekomst?

Home / Blog

1. Elektrisch rijden is voordeliger

Het is voordeliger om elektrisch te rijden dan om te rijden op fossiele brandstof. Dit komt mede doordat de prijs van brandstof kunstmatig wordt hoog gehouden door gelimiteerde aanvoer.

2. Betere subsidieregelingen, minder wegenbelasting en bijtelling voor elektrische auto?s

De zakelijke EV-rijder betaalt minder bijtelling. En de particuliere elektrisch rijder profiteert van een aanschafsubsidie ?n betaalt tot ten minste 2024 geen wegenbelasting. Hiermee stimuleert de overheid om volledig over te stappen op elektrisch rijden.

3. 500 verschillende modellen in 2022

Tegenwoordig biedt 99 procent van alle autofabrikanten ten minste ??n elektrisch model aan. Naar verwachting bevat de markt tegen 2022 al meer dan 500 verschillende elektrische modellen.?

4. De verkoop zit in de lift

De Europese plug-in markt ervaart alleen maar groei. Zelfs tijdens de coronapieken in de afgelopen jaren, toen de traditionele autoverkoop stagneerde, bleef de verkoop van elektrisch aangedreven auto?s aanhouden. In augustus 2021 is de markt bijvoorbeeld met 60% gegroeid ten opzichte van augustus 2020 in Europa.

5. Laden voor de lunch in Parijs

Waar dit in het verleden nog een knelpunt was, hebben accu?s in elektrische auto?s steeds meer bereik. Er zijn zelf al modellen die op ??n volle accu naar Parijs kunnen rijden.