08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: min

4X de voordelen van een (zakelijke) DC snellader

Home / Blog

DC snelladers zijn d? uitvinding voor gebruikers van een elektrische auto die snel weer op pad willen. Dit kan met name bij zakelijke gebruikers het geval zijn. Denk aan een transportbedrijf met elektrische bestelbussen, een taxibedrijf met elektrische taxi?s of een bedrijf met een groot wagenpark.

1. Je bent het snelste weer op pad

Tijd is geld, dat geldt voor grote en kleine bedrijven. En je wilt geen tijd verspillen aan wachten tot je elektrische auto eindelijk is opgeladen. Met een DC snellader ben je stukken sneller weer op pad dan met een ?normale? laadpaal.

Een normale (AC) laadpaal heeft meestal een gemiddeld laadvermogen van 11 kW. Dat betekent dat je auto zo?n 11 kW per uur laadt. Reken maar uit: bij een middelgrote auto met een accu van 60 kWh, kost het ruim 5 uur om de accu vol te laden.

DC snelladers hebben een laadvermogen vari?rend vanaf 50 kWh tot 350 kWh. Dat betekent dat de accu gemiddeld met zo?n 30 minuten (en soms nog veel sneller) vol is. Tel uit je (tijds)winst!

2. Het is een interessante belegging

Heb je een grote aansluiting voor ??n of meerdere DC snelladers? En worden deze ook door klanten en externen gebruikt? Dan is dit een interessante belegging, waar je geld aan kunt verdienen. Gemiddeld wordt stroom via een DC snellader voor een bedrag tussen de ? 0,65 en ? 0,90 per kWh aangeboden. De inkoop van stroom ligt vaak op een lagere prijs. Je kunt dus de stroom uit de snellader voor meer geld aanbieden dan waar je deze voor inkoopt.

3. DC snelladers zijn ook te leasen

DC snelladers zijn een flinke investering, ze kosten geld. Bij Autoladen.nl heb je de mogelijkheid om een DC snellader te leasen of te kopen. Daardoor hoef je niet in ??n keer je gehele investering te doen.?

4. Er zijn subsidies beschikbaar

Een zakelijke laadpaal biedt ook fiscale voordelen. Je kunt namelijk aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL). Welke voorwaarden aan deze fiscale voordelen verbonden zijn, vind je op de website van de Belastingdienst. Vraag meer informatie over de beschikbare subsidies op bij je financieel adviseur.

Een DC snellader van autoladen.nl

Snelladen is maatwerk en iedere situatie is uniek. Wil je weten of een zakelijke snellader wat voor jouw bedrijf is? Of wil je meer informatie over de beschikbare DC snelladers van Autoladen.nl? Neem contact met ons op, we beantwoorden graag je vragen!