08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: min

Geen eigen oprit? W?l een eigen laadstation!

Home / Blog

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Maar dat betekent ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar laadoplossingen, het liefste zo dicht mogelijk bij huis. Dat kan bij een openbare laadpaal, maar ook aan huis. Of je nu een eigen oprit hebt of niet. Heb je g??n oprit maar w?l de wens voor een eigen laadstation? Autoladen.nl zet drie praktische oplossingen voor deze laaduitdaging op een rij.

1. Chargearm

Met een ChargeArm haal je letterlijk je snoer van de vloer! Plaats de ChargeArm in je tuin ?f tegen je buitenmuur en overbrug zo de stoep. Ben je klaar met laden? Dan vouwt de ChargeArm eenvoudig in en wordt de ChargeArm weer bijna onzichtbaar. Zo is de stoep schoon en veilig begaanbaar voor voetgangers, kinderwagens en andere passanten. De ChargeArm heeft een reikwijdte van 2,3 meter; dat betekent dat je je auto op niet te grote afstand van de ChargeArm moet parkeren wanneer je wilt laden. Een belangrijk voordeel van de ChargeArm: je laadkabel slingert niet meer over de grond en wordt er niet overheen gelopen of gereden. Dit zorgt voor een lange(re) levensduur van je laadkabel.

Op de ChargeArm kunnen alle soorten laadboxen ge?nstalleerd worden. En ook als je al een laadbox met laadsnoer thuis hebt, kan de ChargeArm worden geplaatst. Autoladen.nl geeft advies over het plaatsen van een ChargeArm en installeert deze vakkundig. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of kijk bij de veelgestelde vragen van ChargeArm.

2. (EV) Kabelgoottegels

Een andere praktische oplossing is het plaatsen van EV kabelgoottegels. Deze stoeptegels zijn speciaal ontworpen voor laadkabels: een sleuf in de tegels zorgt ervoor dat je laadkabel veilig weggewerkt wordt. Zo overbrugt je laadkabel een korte afstand over de stoep. Met kabelgoottegels blijft de stoep makkelijk begaanbaar voor passanten en zo blijft je laadkabel beschermd. Voor deze oplossing moet eerst toestemming bij de gemeente gevraagd worden; er moeten namelijk speciale tegels worden geplaatst. Ook moet je bij iedere laadsessie je laadkabel goed wegwerken in de kabelgoottegels.

Kabelgoottegels

3. Laadkabeldrempels

Tot slot is er nog een laadkabeldrempel. Met een laadkabeldrempel plaats je een drempel over je laadkabel. Zo blijft de weg toegankelijk en bescherm je je laadkabel. Met deze oplossing overbrugt je laadkabel je gemakkelijk de stoep, een fietspad of een weg. Voetgangers, fietsers en automobilisten lopen of rijden over de drempel heen in plaats van direct over je laadkabel. Er zijn verschillende laadkabeldrempels beschikbaar; voor verschillend gebruik en verschillende belasting. Wil je meer weten? Laat je adviseren over welke laadkabeldrempel het beste past bij jouw situatie. Autoladen.nl helpt je hier graag bij!

Kabeldrempel-stoep

Geen oprit maar wel de wens voor een eigen laadmogelijkheid? En wil je weten welke van bovenstaande oplossingen het beste past bij jouw situatie? Autoladen.nl geeft advies.Neem contact op en cre?er samen met Autoladen.nl de ideale laadoplossing.