08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: 1 min

Laadoplossingen voor vlootmanagement

Home / Blog

Rijdt je team of je werknemers elektrisch? Dat kan zijn met bestelbussen of lease-auto’s. Steeds meer bedrijven stappen over op een elektrische vloot voor bedrijfsvoering. Beter voor het milieu én beter voor de portemonnee.

Overzichtelijk verbruik

Rijden op stroom is gemakkelijk overzichtelijk te maken per lader of per laadpas. De software in de backoffice verwerkt deze informatie automatisch in een programma dat gemakkelijk uit te lezen is. Dit geeft informatie over verbruik en kosten, gesplitst naar wens of als overzicht voor het geheel.

Wanneer is elektrisch rijden goedkoper?

De prijzen voor het opladen van een elektrische auto of ander voertuig verschillen nogal per locatie. Zo vraagt een snellader met DC stroom gemiddeld € 0,60 euro per kWh, een openbare laadpaal € 0,41 euro per kWh en een laadpaal in eigen beheer kost zo’n € 0,23 euro per kWh. Als EV rijders vooral aan openbare laadpalen opladen, komen de prijzen van elektrisch rijden en diesel rijden behoorlijk bij elkaar in de buurt. Met een laadpaal in eigen beheer en het plannen van je rit bespaart je team een hoop kosten.

Onduidelijke kosten

Bij voorzieningen als tankstations, staan altijd duidelijk de prijzen aangegeven. Bij een publieke laadpaal en snellader is dit vaak niet of nauwelijks inzichtelijk. Het feit dat deze prijzen daarbij ook nog eens verschillen per locatie, aanbieder en abonnement maakt het niet duidelijker.

De kosten voor laden bij openbare laadpalen zal achteraf van je rekening worden afgeschreven. Dit maakt de situatie met openbare laadpalen nog minder overzichtelijk voor gebruikers zonder een gekoppeld rekeningoverzicht. Die zullen pas aan het einde van elke maand inzicht krijgen in welke bedragen zij hebben besteed per laadsessie. 

De voordelen van vloot laden

Door eigen laadmogelijkheden te creëren voor je medewerkers, voorkom je dat zij te veel betalen aan openbare- of snellaadpalen. Ze hebben altijd de mogelijkheid om hun elektrische auto te laden bij je bedrijf. Zo zijn ze altijd het snelste weer op pad.

Meer weten over het laden van je zakelijke vloot? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.