08.05.2023
Kennis
Tips
Leestijd: 1 min

Elektrisch rijden en laden: veelgestelde vragen

Home / Blog

De elektrische auto is het ideale middel om duurzaam op je bestemming te komen. Maar daarbij moet een goed doordacht laadstation niet vergeten worden. Een eigen laadpaal, privé of zakelijk, is daarbij ontzettend handig. Maar dit roept ook vragen op. Wij zetten de meest gestelde vragen, met antwoorden, op een rij.

Waarom gaan steeds meer mensen elektrisch rijden?

Steeds meer automobilisten kiezen voor een duurzame oplossing om van A naar B te komen; zij willen graag elektrisch rijden. Met stijgende gas- en brandstofprijzen is het ook voordeliger om te kiezen voor een elektrische auto. Bijkomend voordeel: elektrische auto’s zijn vaak innovatief, vol nieuwe snufjes én betrouwbaar. 

Waar vind ik laadpunten voor mijn elektrische auto?

Om alle elektrische auto’s van stroom te voorzien, worden er door de gemeente publieke laadpalen neergezet. Ook zijn er steeds vaker laadstations bij hotels en bedrijven te vinden. Maar nog steeds geeft maar drie op de tien bestuurders van elektrische auto’s aan dat er genoeg laadstations thuis of op het werk zijn. Dat zijn er veel te weinig! Wil je zeker weten dat je altijd je auto kunt opladen? Kies dan voor een eigen laadpaal, thuis of op het werk.

Waarom zou ik kiezen voor een laadpaal op de zaak?

Heb je een (groot) zakelijk, elektrisch wagenpark? Dan moet de laadmogelijkheid goed doordacht zijn. Je wilt immers dat iedereen altijd op pad kan met de elektrische auto. Maar hoeveel laadpalen heb je nodig? En kies je voor een DC snellader of AC laadpaal? Het is belangrijk om daar goed over geadviseerd te worden. Autoladen.nl adviseert je over de beste én slimste zakelijke laadoplossingen.

Zijn er wetten of regels voor het plaatsen van laadpalen op nieuwe parkeerplaatsen?

Bij een (nieuw) bedrijfspand, hoort ook een goede parkeergelegenheid. Sinds maart 2020 is het verplicht om bij een nieuw- of gerenoveerd pand met met meer dan tien parkeerplaatsen, ten minste één laadpaal te plaatsen. En wil je goed voorbereid zijn op de toekomst? Plaats dan nog meer laadpalen. Zo weet je zeker dat iedereen bij jouw bedrijf zijn elektrische auto kan laden, nu en in de toekomst.

Kan ik ook een laadpaal voor thuis aanschaffen?

Een laadpaal voor thuis is ontzettend handig wanneer je een eigen oprit of parkeerplaats voor de deur hebt. Wanneer je thuis je auto oplaadt, is dit vaak goedkoper dan wanneer je dit bij een publieke laadpaal doet. Ook weet je thuis altijd zeker dat de laadpaal beschikbaar is. Iedere laadsituatie thuis is uniek en vraagt om een laadoplossing op maat. Autoladen.nl heeft veel ervaring in het plaatsen van laadpalen thuis. We adviseren je welke laadpaal het beste past bij jouw situatie en auto en we installeren de laadpaal bij je thuis. En ook voor onderhoud kun je ook bij ons terecht.

Wil je weten welke laadpaal het beste past bij jouw huis, bedrijf of auto? Autoladen.nl voorziet je graag van advies. Neem contact op voor de mogelijkheden.