Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Autoladen Thuis
Wil je jouw auto gemakkelijk thuis opladen in de omgeving van Groningen?
Bereken het zelf!
Benieuwd naar de kosten?
Laadpalen voor thuis
Laadpaal (laten) installeren
Een laadpaal thuis in Groningen is praktisch en voordelig. Met onze laadoplossingen is je laadpaal binnen 10 werkdagen vakkundig gemonteerd.
Veelgestelde vragen
Bekijk alle vragenKan ik als particuliere gebruiker subsidies of vergoedingen ontvangen voor een laadpaal?
Voor particulieren zijn er geen subsidies of vergoedingen voor een laadpaal thuis. De subsidies en vergoedingen zijn alleen voor laadoplossingen voor zakelijke doeleinden.
Hoe kan ik bij een eigen laadpaal de kosten declareren?
In slimme palen zit een backoffice systeem waar na installatie de kosten automatisch worden gedeclareerd. De laadpaal communiceert de gemaakte kosten aan stroom via dit systeem met de verantwoordelijke voor de kosten. Deze kosten worden vervolgens teruggestort op de rekening van de gebruiker.
Wat doet een backoffice systeem in een laadpaal?
Een backoffice is een software oplossing die belangrijke laadgegevens van uw laadstation bijhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit cloud gebaseerde systeem kun je de kosten met de werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.
Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fasen aansluiting?
Het verschil tussen 1-fase en 3-fasen stroomaansluiting is de hoeveelheid stroom die geleverd kan worden aan je laadstation. Een 3-fase aansluiting is efficiënter dan een 1-fase aansluiting. De 3-fase aansluiting kan drie keer zoveel vermogen verzenden en levert stroom met een constante snelheid.
Wat is load balancing?
Load balancing is de techniek die ervoor zorgt dat je stroomnet nooit overbelast kan raken. Een laadpaal thuis vraagt veel van het stroomnetwerk. Load balancing werkt door spoelen aan te brengen op de hoofdaansluiting. Die spoelen meten het magnetische veld, wat afhankelijk van de doorgaande stroom groter- of kleiner is. Zo meet de meter hoeveel stroom er gebruikt wordt. En kan dan bepaald worden hoeveel stroom de laadpaal kan ontvangen om het netwerk niet te overbelasten.