• Binnen 10 werkdagen geïnstalleerd
  • De beste & meest complete prijs
  • Persoonlijk en gratis advies voor iedere laadwens

Laadpalen in uw gemeente? Autoladen.nl

Laadpalen van hoge kwaliteit

Hoe zit het precies met het opladen van uw elektrische auto aan laadpalen in uw gemeente?
Wanneer u een elektrische auto heeft, wilt u er immers voor zorgen dat u hem op het geschikte moment op kunt laden. Dat doet u door een laadpaal van AutoLaden.nl bij u thuis te installeren, maar het is ook prettig als er laadpalen lokaal beschikbaar zijn. Zo zijn er bedrijven die laadpalen lokaal beschikbaar maken, maar zijn er ook laadpalen die door de gemeente geplaatst worden. AutoLaden.nl vertelt meer over deze laadpalen die door de gemeente geplaatst worden, maar u kunt natuurlijk ook altijd bij ons terecht voor een laadpaal voor uw woning, of uw bedrijf.

laadpaal Amersfoort | Bestel via autoladen.nl

Verschillende soorten laadpalen

Heeft u al een kijkje genomen in de webshop van AutoLaden.nl? Dan zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat u de keuze heeft uit vele soorten en modellen laadpalen. Maar hoe kiest u de juiste laadpaal? Veel mensen denken dat een laadpaal ongeveer hetzelfde werkt als de oplader van een smartphone. Dat is niet waar. De laadpaal kunt u beter vergelijken met het stopcontact waar u de lader in steekt. Het onderdeel dat vergelijkbaar is met de smartphone lader, is namelijk in het voertuig ingebouwd. In de auto wordt de wisselstroom van de laadpaal opgezet tot gelijkstroom, waarmee de accu opgeladen kan worden. Let bij uw aankoop op of u een laadpaal met 1-fase of 3-faseaansluiting aan kunt schaffen. Een 3-faseaansluiting laadt namelijk sneller, maar het is niet geschikt voor iedere meterkast en iedere elektrische auto.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste laadpaal, benieuwd naar de specificaties en kosten, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Laadpalen lokaal, waar kunt u opladen?

Wanneer u een eigen woning heeft, of als u een vergunning heeft, kunt u dus een laadpaal van AutoLaden.nl (laten) plaatsen, en u kunt uw auto thuis helemaal opladen. Maar wat als de accu van uw auto onderweg leeg raakt? Zijn er laadpalen waar u lokaal op kunt laden? Ja, er zijn tegenwoordig openbare laadpalen in de gemeente te vinden waar u gebruik van kunt maken. Hiervoor gebruikt u uw laadpas. Hiermee betaalt u de stroom waarmee u onderweg uw voertuig oplaadt. Zowel op gewone parkeerplaatsen, bij bijvoorbeeld supermarkten, kunt u tegenwoordig lokaal laadpalen vinden, maar u kunt ook opladen bij heel veel tankstations. Dit zijn snelladers, wat betekent dat het ongeveer 20 minuten duurt voordat het voertuig weer vol is.

laadpaal kopen elektrische auto

Kosten van een laadpaal in de gemeente

De kosten van een laadpaal in de gemeente kunnen heel erg verschillen. Er zijn een aantal factoren die effect hebben op de prijs, waaronder:

  • Het merk van de laadpaal die u kiest
  • Of u kiest voor een standaard laadpaal, of dat u een slimme laadpaal aanschaft
  • Gaat het om een laadpaal op een standaard, of een model dat u op de muur plaatst, de zogenaamde wallbox
  • Of u de laadpaal zelf monteert, of dat u dit overlaat aan een specialist. Hiervoor kunt u de monteurs van AutoLaden.nl inschakelen. Wij monteren laadpalen ook in uw gemeente
  • De locatie waar de laadpaal geplaatst moet worden, en dan vooral de afstand tot de meterkast

Wij snappen dat het kiezen van een laadpaal die aan al uw specificaties voldoet, en bovendien binnen uw budget past, niet altijd eenvoudig is. Daarom helpen wij u graag met het maken van een keuze. We vertellen meer over de specificaties van de modellen en verzorgen natuurlijk een vrijblijvende offerte voor u. Hiervoor neemt u direct contact op.

Laadpalen in uw gemeente monteren

Op eigen terrein is het altijd toegestaan om een laadpaal te monteren. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Voor laadpalen hoeft de gemeente geen vergunning te verstrekken. Sterker nog, vanaf 10 maart 2020 is het verplicht om een laadpaal voor elektrische voertuigen te installeren in de private gebouwde omgeving en woongebouwen die nieuw gebouwd worden, of die grondig gerenoveerd worden. Dit houdt in dat bedrijven en VvE’s verplicht worden om een laadpaal per 10 parkeerplaatsen te installeren. Heeft u geen eigen woning, bijvoorbeeld omdat u huurt, en zijn er geen laadpalen lokaal waar u op kunt laden? Dan kunt u laadpalen in uw gemeente aanvragen. Wanneer u een vergunning ontvangt, mag u een laadpaal plaatsen bij een openbare parkeerplaats. Er komt dan ook een verkeersbord. Die laadpalen in de gemeente zijn overigens niet alleen toegankelijk voor u, iedereen met een laadpas mag er gebruik van maken.

Laadpaal direct online bestellen

Bij AutoLaden.nl kunt u eenvoudig een laadpaal bestellen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor meer informatie over laadpalen binnen uw gemeente, het installeren bij uw woning of bedrijf, of wanneer u andere vragen heeft. Bestel het gewenste model in de webshop. U kunt dan ook aangeven of u de installatie zelf regelt, maar we kunnen laadpalen ook lokaal bij u monteren. U bereikt ons door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via NMR of stuur een mail naar info@autoladen.nl. Ook voor laadpalen in uw gemeente kunt u terecht bij AutoLaden.nl.

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
Open chat
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?