Binnen 10 werkdagen gemonteerd

Advies op maat

Monteurs met verstand van zaken

Bekijk reviews

Wat is het verdienmodel achter het aanbieden van een laadpaal?

Gemiddeld koop je stroom in voor €0,10 exclusief btw per kilowatt. Eén kilowatt kan aan de lader worden verkocht voor ongeveer €0,30 exclusief btw. Dat is een verschil van €0,20 per kW. Als je twee laadpalen hebt die beide 11 kW per uur kunnen laden, maakt dat €4,40 per uur omzet. Stel dat er zes uur per dag wordt geladen aan deze laadpaal, is de omzet €26,40 per dag. De laadoplossing betaalt zichzelf dan terug binnen 100 dagen.

Let op: deze prijzen zijn gebaseerd op onze ervaring. Iedere stroomsituatie is anders, dus ook de terugverdientijd kan anders zijn.

Welke subsidies voor laadpalen zijn beschikbaar voor bedrijven?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid voor elektrisch rijden en laadpalen. Deze subsidies vertalen zich in belastingvoordeel, zoals de aftrek van een deel of het gehele aankoopbedrag van een laadoplossing.

Wat doet een backoffice systeem in een laadpaal?

Een backoffice is een software oplossing die belangrijke laadgegevens van uw laadstation bijhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit cloud gebaseerde systeem kun je de kosten met de werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.

Wat is load balancing?

Load balancing is de techniek die ervoor zorgt dat je stroomnet nooit overbelast kan raken. Een laadpaal vraagt veel van het stroomnetwerk. Load balancing werkt door spoelen aan te brengen op de hoofdaansluiting. Die spoelen meten het magnetische veld wat afhankelijk van de doorgaande stroom groter- of kleiner is. Zo meet de meter hoeveel stroom er gebruikt wordt. En kan dan bepaald worden hoeveel stroom de laadpaal kan ontvangen om het netwerk niet te overbelasten.

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is verbonden met een server die het bijhouden van gemaakte kosten gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Dit wordt gedaan in een backoffice. Deze optie maakt het declareren of verrekenen van de stroom die verbruikt wordt, mogelijk.

Is het mogelijk een enkele lader te switchen naar een dubbele lader?

Het is belangrijk vooraf te bedenken hoeveel laadpunten er moeten komen. Afhankelijk van de situatie kan soms van een enkele lader geswitcht worden naar een dubbele lader. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een mantelbuis is aangelegd.

Wat houdt vloot laden in?

Wanneer je medewerkers veel op pad zijn, is de kans groot dat zij een elektrische auto rijden. Dat kunnen lease-auto’s zijn of bijvoorbeeld elektrische bestelbussen. Goede laadmogelijkheden bij je bedrijf zijn dan belangrijk, zodat iedereen zo snel mogelijk op pad kan. Vloot laden houdt in dat je voldoende laadmogelijkheden hebt om iedereen te laten laden.

Wat is het verschil tussen gewoon laden (AC) en snelladen (DC)?

Het verschil tussen AC-laden en DC-laden is de snelheid waarmee je auto laadt. Elke elektrische auto heeft een maximale omvormsnelheid, welke bepaalt hoe snel een auto laadt. Het verschil tussen AC en DC laden zit in de converter. Zit deze converter in de laadpaal? Dan laadt je auto extra snel, tot wel 300 kWh, omdat je auto het converteren niet meer zelf hoeft te doen. AC-laders laden gemiddeld tussen de 11 en 22 kWh.
Voor je auto maakt het geen verschil of je AC of DC laadt. Wel liggen de kosten voor een DC laadpaal een stuk hoger én zijn de kosten per geladen kWh bij DC-laden hoger dan bij AC-laden.
Wil je meer weten over het verschil tussen AC en DC laden? We hebben er een blog over geschreven.

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is verbonden met een server die het bijhouden van gemaakte kosten gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Dit wordt gedaan in een backoffice. Deze optie maakt het declareren of verrekenen van de stroom die verbruikt wordt, mogelijk.

 

Wat zijn de installatiekosten voor een laadpaal?

De installatiekosten van een laadpaal verschillen per situatie. Autoladen.nl rekent standaard installatiekosten van €540,00 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief:

Is er bijvoorbeeld meer graafwerk nodig of zijn andere opties op jouw situatie van toepassing? Dan wordt dit als meerwerk berekend.

Slepen