Binnen 10 werkdagen ge?nstalleerd

Advies op maat

Monteurs met verstand van zaken

Bekijk reviews

Wat doet een backoffice systeem in een laadpaal?

Een backoffice is een software oplossing die belangrijke laadgegevens van uw laadstation bijhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit cloud gebaseerde systeem kun je de kosten met de werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.?

Wat is load balancing?

Load balancing is de techniek die ervoor zorgt dat je stroomnet nooit overbelast kan raken. Een laadpaal vraagt veel van het stroomnetwerk. Load balancing werkt door spoelen aan te brengen op de hoofdaansluiting. Die spoelen meten het magnetische veld wat afhankelijk van de doorgaande stroom groter- of kleiner is. Zo meet de meter hoeveel stroom er gebruikt wordt. En kan dan bepaald worden hoeveel stroom de laadpaal kan ontvangen om het netwerk niet te overbelasten.

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is verbonden met een server die het bijhouden van gemaakte kosten gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Dit wordt gedaan in een backoffice. Deze optie maakt het declareren of verrekenen van de stroom die verbruikt wordt, mogelijk.?

Is het mogelijk een enkele lader te switchen naar een dubbele lader?

Het is belangrijk vooraf te bedenken hoeveel laadpunten er moeten komen. Afhankelijk van de situatie kan soms van een enkele lader geswitcht worden naar een dubbele lader. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een mantelbuis is aangelegd.?

Slepen