Binnen 10 werkdagen ge?nstalleerd

Advies op maat

Monteurs met verstand van zaken

Bekijk reviews

Kan ik als particuliere gebruiker subsidies of vergoedingen ontvangen voor een laadpaal?

Voor particulieren zijn er geen subsidies of vergoedingen voor een laadpaal thuis. De subsidies en vergoedingen zijn alleen voor laadoplossingen voor zakelijke doeleinden.

Hoe kan ik bij een eigen laadpaal de kosten declareren?

In slimme palen zit een backoffice systeem waar na installatie de kosten automatisch worden gedeclareerd. De laadpaal communiceert de gemaakte kosten aan stroom via dit systeem met de verantwoordelijke voor de kosten. Deze kosten worden vervolgens teruggestort op de rekening van de gebruiker.

 

Wat doet een backoffice systeem in een laadpaal?

Een backoffice is een software oplossing die belangrijke laadgegevens van uw laadstation bijhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit cloud gebaseerde systeem kun je de kosten met de werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.?

Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fasen aansluiting?

Het verschil tussen 1-fase en 3-fasen stroomaansluiting is de hoeveelheid stroom die geleverd kan worden aan je laadstation. Een 3-fase aansluiting is effici?nter dan een 1-fase aansluiting. De 3-fase aansluiting kan drie keer zoveel vermogen verzenden en levert stroom met een constante snelheid.

Wat is load balancing?

Load balancing is de techniek die ervoor zorgt dat je stroomnet nooit overbelast kan raken. Een laadpaal thuis vraagt veel van het stroomnetwerk. Load balancing werkt door spoelen aan te brengen op de hoofdaansluiting. Die spoelen meten het magnetische veld, wat afhankelijk van de doorgaande stroom groter- of kleiner is. Zo meet de meter hoeveel stroom er gebruikt wordt. En kan dan bepaald worden hoeveel stroom de laadpaal kan ontvangen om het netwerk niet te overbelasten.

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is verbonden met een server die het bijhouden van gemaakte kosten gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Dit wordt gedaan in een backoffice. Deze optie maakt het declareren of verrekenen van de stroom die verbruikt wordt, mogelijk.?

 

Is het mogelijk om mijn laadpaal aan te sluiten aan mijn zonnepanelen?

Het is mogelijk om een laadpaal aan te sluiten op je zonnepanelen, zodat je thuis je auto laadt met stroom die opgewekt wordt met je zonnepanelen. Onze installateurs kunnen je laadpaal zo instellen dat er gebruik gemaakt wordt van de zonnepanelen.?

Er zijn twee mogelijkheden voor het gebruik van zonnepanelen voor het laden van je auto:

  1. Op het moment van laden moet de energie worden opgewekt door de zonnepanelen. Anders gebruikt de laadpaal de stroom van je energieleverancier.
  2. Opgewekte energie vanuit de zonnepanelen wordt opgeslagen in een thuisaccu. Deze thuisaccu moet worden ge?nstalleerd. Op deze manier ben je zelf in staat de opgewekte energie te verdelen.?

Hoe lang duurt het om mijn auto vol te laden?

Hoe lang het duurt voordat je auto vol is geladen, is afhankelijk van verschillende factoren:?

Kan ik ook zelf een laadpaal installeren?

Het is mogelijk om zelf een laadpaal te installeren. Op de gebruiksaanwijzing en op internet is veel informatie te vinden over de installatie van laadpalen. In praktijk blijkt het installeren van een laadpaal vaak vrij complex. Daarom bieden wij vakkundige installatie aan door experts.

Wat zijn de installatiekosten voor een laadpaal?

De installatiekosten van een laadpaal verschillen per situatie. Autoladen.nl rekent standaard installatiekosten van ? 540,00 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief:

Is er bijvoorbeeld meer graafwerk nodig of zijn andere opties op jouw situatie van toepassing? Dan wordt dit als meerwerk berekend.

Slepen