Binnen 10 werkdagen geïnstalleerd

Advies op maat

Monteurs met verstand van zaken

Bekijk reviews

Wat is het verdienmodel achter het aanbieden van een laadpaal

Gemiddeld koop je stroom in voor € 0,10 exclusief btw per kilowatt. Eén kilowatt kan aan de lader worden verkocht voor ongeveer € 0,30 exclusief btw. Dat is een verschil van € 0,20 per kW. Als je twee laadpalen hebt die beide 11 kW per uur kunnen laden, maakt dat € 4,40 per uur omzet. Stel dat er zes uur per dag wordt geladen aan deze laadpaal, is de omzet € 26,40 per dag. De laadoplossing betaalt zichzelf dan terug binnen 100 dagen. 

Let op: deze prijzen zijn gebaseerd op onze ervaring. Iedere stroomsituatie is anders, dus ook de terugverdientijd kan anders zijn.

Welke subsidies voor laadpalen zijn beschikbaar voor bedrijven?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid voor elektrisch rijden en laadpalen. Deze subsidies vertalen zich in belastingvoordeel, zoals de aftrek van een deel of het gehele aankoopbedrag van een laadoplossing.

Wat zijn de installatiekosten voor een laadpaal?

De installatiekosten van een laadpaal verschillen per situatie. Autoladen.nl rekent standaard installatiekosten van € 540,00 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief:

Is er bijvoorbeeld meer graafwerk nodig of zijn andere opties op jouw situatie van toepassing? Dan wordt dit als meerwerk berekend.

Slepen