Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Wat houdt vloot laden in?
Wanneer je medewerkers veel op pad zijn, is de kans groot dat zij een elektrische auto rijden. Dat kunnen lease-auto’s zijn of bijvoorbeeld elektrische bestelbussen. Goede laadmogelijkheden bij je bedrijf zijn dan belangrijk, zodat iedereen zo snel mogelijk op pad kan. Vloot laden houdt in dat je voldoende laadmogelijkheden hebt om iedereen te laten laden.
Wat is het verschil tussen gewoon laden (AC) en snelladen (DC)?
Het verschil tussen AC-laden en DC-laden is de snelheid waarmee je auto laadt. Elke elektrische auto heeft een maximale omvormsnelheid, welke bepaalt hoe snel een auto laadt. Het verschil tussen AC en DC laden zit in de converter. Zit deze converter in de laadpaal? Dan laadt je auto extra snel, tot wel 300 kWh, omdat je auto het converteren niet meer zelf hoeft te doen. AC-laders laden gemiddeld tussen de 11 en 22 kWh.
Voor je auto maakt het geen verschil of je AC of DC laadt. Wel liggen de kosten voor een DC laadpaal een stuk hoger én zijn de kosten per geladen kWh bij DC-laden hoger dan bij AC-laden.
Wil je meer weten over het verschil tussen AC en DC laden? We hebben er een blog over geschreven.
Wat is een slimme laadpaal?
Een slimme laadpaal is verbonden met een server die het bijhouden van gemaakte kosten gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Dit wordt gedaan in een backoffice. Deze optie maakt het declareren of verrekenen van de stroom die verbruikt wordt, mogelijk.
Wat zijn de installatiekosten voor een laadpaal?
De installatiekosten van een laadpaal verschillen per situatie. Autoladen.nl rekent standaard installatiekosten van €540,00 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief:
- Arbeid en montage
- Voorrijkosten (tot 25 kilometer)
- Aardlekautomaat
- Ingraven van de laadpaal
- Tot 8 meter voedingskabel en datakabel
- Tot 4 meter graafwerk
- Klein materiaal
Is er bijvoorbeeld meer graafwerk nodig of zijn andere opties op jouw situatie van toepassing? Dan wordt dit als meerwerk berekend.
Waarom heb ik een laadpaal nodig?
Met een laadpaal laad je snel en veilig je auto op. Dit is veiliger en beter voor de batterij van je elektrische auto dan laden met een stopcontact.