• Binnen 10 werkdagen geïnstalleerd
 • De beste & meest complete prijs
 • Persoonlijk en gratis advies voor iedere laadwens

Welke Laadpaal past bij welk Automodel?

Alle elektrische auto’s hebben voeding nodig. Maar welke laadpaal past bij welk automodel? Kan ik thuis snel laden? Wat voor laadcapaciteit kan mijn auto aan?

TYPE 1 & 2 AANSLUITINGEN

Er bevinden zich momenteel twee typen aansluitingen op de markt; type 1 & type 2.  Zo goed als alle nieuwe elektrische auto’s van na 2014 zijn verkocht hebben een type twee aansluiting, en kunnen dus laden op alle openbare laadpalen. Sommige auto’s gebruiken een type 1 aansluiting, die kunnen gebruik maken van een verloopstekker om te laden aan deze punten. Al onze AC laadpalen kunnen tot 22kw laden. Daarmee is onafhankelijk van de laadpaal bij elke auto de maximale AC laadcapciteit te bereiken.

Daarom passen al onze laadpalen en wallboxen ongeacht het type laadaansluiting op alle elektrische en hybride auto’s. Het kiezen van een laadpaal berust zich alleen op de gewenste functies. 

In de paragraaf stroom en omvormers hieronder leggen uit hoe dat precies in zijn werk gaat.

  Welk Type Aansluiting Heeft U?


  STROOM & OMVORMERS

  Welke Laadpaal past bij welk Automodel? Dat hangt, naast het type aansluiting, af van de wensen van de klant. Het laden van elektrische auto’s thuis, op de zaak en commercieel gaat bijna altijd via AC stroom. Dit noemen wij in het Nederlands wisselstroom(Alternating Currents). In alle elektrische auto’s wordt de stroom omgezet door een omvormer in DC stroom(Direct Current, gelijkstroom). Dit is nodig om de stroom op te slaan in de accu’s. Elke elektrische auto heeft een maximale omvormsnelheid en die bepaald dus met welke snelheid een auto geladen kan worden. Ter illustratie; een Polestar 2 heeft een accucapaciteit van 78kWh, en een AC-laadvermogen van 11kW. Dit betekent dat de auto, ongeacht vermogen van de AC laadpaal, 11kW per uur kan opladen. Dan duurt het met die snelheid dus 8 uur en 25 minuten om de batterij op te laden van nul tot 100%.

  Wat als je meer AC laadvermogen door de omvormer hebt?
  Als het type auto meer AC laadvermogen heeft in de omvormer dan het hierboven genoemde voorbeeld, zal deze altijd het maximale uit de laadpaal halen.

  Laadvermogens

  Al onze Laders hebben een laadvermogen van 22kW. Met 22kW kunnen we bij elke auto de maximale AC-laadcapaciteit behalen. Zo wordt duidelijk dat de lader geen beperkende factor is, in tegenstelling tot de meterkast. 22kW is 3*32A, vaak is er een 1 fase aansluiting in de meterkast van 1*35A of een 3fase aansluiting van 3*25A in beide gevallen is er geen 22kW/3*32A beschikbaar totdat de kast verzwaard word.

  Laadpalen kunnen al gauw tot 10x sneller laden dan het stopcontact bij mensen thuis. Naast snelheid zijn er nog veel meer voordelen aan het installeren van een laadpaal, daarover vind u meer in onze andere blogposts.

  Hoe kom ik er dan achter welke laadpaal bij mij past? Om een lader te vinden dient er gekeken te worden naar wat uw wensen zijn.

  • Is er loadbalancing nodig of gewenst? (Of uitleg ANWB)
  • Voor de zakelijke rijder; Moet er automatisch verrekend (abonnement kosten) of handmatig verrekend worden?
  • Zijn er online inzichten gewenst?
  • Wil u een vaste kabel aan de laadpaal of een socket waar de meegeleverde oplaadkabel uit de auto in gezet word?

  Bij elke lader staan de functionaliteiten beschreven. Uiteraard kunt u ons team ook telefonisch bereiken, zo kunnen we samen kijken wat het beste bij uw situatie past!

  Winkelmand
  There are no products in the cart!
  Continue Shopping