• Binnen 10 werkdagen geïnstalleerd
 • De beste & meest complete prijs
 • Persoonlijk en gratis advies voor iedere laadwens

Beschikbare Subsidies voor Laadpalen

Bedrijven en ondernemingen worden vanuit de overheid aangemoedigd om hen steentje bij te dragen aan een beter milieu. Elektrisch rijden is één van de bouwstenen die wordt genoemd om de toekomstige klimaatdoelstellingen te halen. Daarom zijn er verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid. Deze subsidies vertalen zich in belasting voordeel, zoals de aftrek van een deel of het gehele aankoopbedrag van een laadoplossing.

Voorwaarden om aanspraak te maken op deze subsidies vind u op de website van de belastingdienst(hier).

Welke subsidies zijn er beschikbaar voor laadpalen?:
 • Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  Uw fiscale winst bedraagt na de reguliere afschrijving € 75.000 en u betaalt 25% belasting over de fiscale winst van uw bedrijf.U investeert voor € 50.000 in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst met code D is vermeld. De aftrek voor code D bedraagt 27% van € 50.000: dat is € 13.500. De fiscale winst wordt nu € 61.500 (€ 75.000 – € 13.500). Zonder MIA zou u €75.000 x 25% = € 18.750 belasting moeten betalen. Door gebruik te maken van de MIA betaalt u echter maar € 61.500 x 25% = € 15.375 belasting. Uw directe fiscale voordeel bedraagt € 3.375.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)
  U koopt voor € 50.000 een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel met een levensduur van 10 jaar zonder restwaarde. In het kader van de reguliere afschrijving kunt u hiervoor jaarlijks (€ 50.000 – € 0) / 10 = € 5.000 aftrekken van de fiscale winst.Dit bedrijfsmiddel staat op de Milieulijst, dus u kunt Vamil toepassen. U kiest ervoor om in het investeringsjaar 75% van het totale aanschafbedrag van € 50.000 ofwel € 37.500, in één keer af te trekken van de winst. Uw nettovoordeel is afhankelijk van onder andere de winstbelasting en het rentepercentage en bedraagt gemiddeld 3% van het investeringsbedrag.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

 

Autoladen.nl is geen financieel raadgever, raadpleeg uw financieel adviseur voor de exacte bedrag en subsidies die eventueel voor u van toepassing zijn.

Bent u opzoek naar advies over uw situatie en de mogelijkheden bij uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via deze link!

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping